Tips för lite billigare ekologisk mat

Det är ju ofta fallet att ekologisk mat kan kosta lite mer. Är man en av dem som verkligen tror på ekologiska produkter men kanske inte alltid känner att man har råd att köpa dem, kommer här några bra tips.

ekologiskt

Köp det viktigaste först

Man behöver inte köpa absolut allt ekologiskt, speciellt inte om man handlar på en budget. Ett tips är därför att först och främst hålla sig till de produkter som rekommenderas av Naturskyddsföreningen.

Angående frukt och grönsaker

När det handlar om att undvika bekämpningsmedel i frukter och grönsaker kan man även tänka på hur tjockt skalet på dessa är. Till exempel har ju produkter som lök, avokado, ananas, mango och äggplantor så pass tjocka skal att de klarar sig betydligt bättre från bekämpningsmedel än exempelvis vindruvor, som har väldigt tunt skal.

Titta efter rabatter

Det finns många butiker som rutinmässigt har rabatter eller andra erbjudanden man kan använda sig av. Ett exempel på detta är de så kallade matkassarna man kan köpa i många livsmedelsbutiker. Detta kommer förberedda med en rad olika produkter som man ofta kan få till ett fördelaktigt pris.

Handla lokalt

Att handla lokalt är ett väldigt bra tips under sommaren då många lokala odlare och producenter dyker upp på marknader och ofta har ekologiska alternativ tillgängliga. Dessa kan man för övrigt få nys om på denna sajt.

Odla eget

I den utsträckning man har möjligheten kan det vara ett bra tips att odla en del hemma. Genom att införskaffa både ekologisk jord och fröer kan man ju få ned priser för produkterna rejält.

Köp ekologiskt men fryst

Det finns även tillräckligt med produkter som är både ekologiska och frysta, och de kostar ofta mycket mindre än de färska varianterna samtidigt som de har praktiskt taget samma näringsvärde.