Baka något till kalaset

När det är dags för barnkalas vill du givetvis att det ska bli ett minnesvärt och kul kalas. Om du vill ha en röd tråd för kalaset kan du välja ett speciellt tema. Med ett tema kan det underlätta för dig att få inspiration till dekorationer och vad du ska baka.

Bakverk uppskattas av barnen

Barn älskar allt som har att göra med kalas. Beroende på hur mycket kunskap du själv har finns det självklart olika svårighetsgrader att sikta in sig på. Kladdkaka är en klassiker som aldrig slår fel. Tårta är i princip ett måste och vill du följa ett tema fullt ut finns det fina oblat som du kan använda dig av som passar temat. Använd muffinsformar som följer temat för fint dekorerade bakverk. Det är bara fantasin som sätter gränser men oavsett vad du väljer att baka kan du säkerligen räkna med glada barn.

Lyckas med ett lagom sött kalas

Vill du minska ner på socker och tillsatser är ett alternativ att använda dig av ekologiska råvaror när du ska baka. Många ekologiska livsmedel är KRAV-märkta och det får bara göras för livsmedelstillsatser som livsmedelsverket godkänner. Använder du KRAV-märkt kan du vara säker på att de innehåller mindre skadliga tillsatser.