Vad bör man äta under graviditeten

När man är gravid så är det mycket som man bör tänka på och födan är en av dessa saker. Det är viktigt att man tänker sig för vad man stoppar i sig i andra fall och men än viktigare under en graviditet. 

Vi har tidigare skrivit om hälsosam kost för den som är gravid som du kan läsa här. Vad din kropp behöver under din tid som gravid är extra näring men också vitaminer och mineraler. Det finns alltid en risk att det blir brist på detta och det gäller att försöka få i sig extra tillskott om man börjar känna att det är brist av något. Prata med din barnmorska om du undrar över vilken kost som passar bar under graviditeten.

Något som kan vara extra bra att äta är produkter med fullkorn men också grönsaker med gröna blad. Även rotfrukter och bönor är bra föda. Fet fisk och ägg kan du med fördel äta. Frukt, frön och nätter är hälsosamt för dig. Du kan äta det mesta och som alltid så är det bra att äta varierad kost för att få i sig så mycket näringsämnen som möjligt men också vitaminer och mineraler.