Baka till födelsedagskalaset

Ska du ha ett födelsedagskalas eller fira något speciellt hemma? Passa på att baka en tårta eller ett bakverk att bjuda dina gäster på och skapa minnen för livet!

Börja med ett recept

Många tror att det är svårt att baka fastän det inte är det. Dessutom finns det enkla recept som passar för nybörjare. Exempel på bakverk som går att förvandla till fina tårtor är sockerkaka eller muffins. Läs igenom receptet innan du börjar, handla ingredienserna och sedan är det bara att sätta igång.

Dekorationer

Efter att du bakat börjar det roliga. Att dekorera bakverk är något som passar alla åldrar och går att variera i oändlighet. Använd ätbara dekorationer som strössel eller färska bär eller gör din beställning idag av färdiga dekorationer. Färga smeten eller grädden med livsmedelsfärg eller fyll bakverket med till exempel vaniljkräm, sylt eller chokladkräm. Bara fantasin sätter stopp!

Kostnader

Hur som helst, att köpa färdiga tårtor och bakverk kan bli väldigt dyrt. Genom att baka själv kan du spara pengar genom använda råvaror du oftast redan har hemma, exempelvis socker, ägg och mjöl. En visp, en skål och en ugnsform gör baket enklare. Svårare än så behöver det inte vara för att skapa ett gott och minnesvärt födelsedagskalas!