Bjud på dina egna drycker

Du är säkert noggrann med vad du lägger på tallriken. På samma sätt är det viktigt vad du har i glaset. När du gör din egen dryck styr du inte bara ingredienserna utan också smak och stil på dina förfriskningar.

Brygg ditt eget öl

Ölbryggning är populärt eftersom det är roligt och intressant. Tillverkning av öl är en av våra äldsta traditioner och det är lätt att komma igång. Är du nybörjare finns färdiga bryggkitt för köp online.

Du som har tillgång till mycket äpplen kan också prova att göra egen cider. Då tar du reda på skörden och får dessutom en härligt bubblig dryck att bjuda på vid festliga tillfällen. Du kan musta din frukt själv eller lämna in dem till ett musteri. Allt du behöver är att jäsa drycken i ett jäskärl med vattenlås tills det är dags att hälla den på flaska.

Ett svalkande glas iste är ett utmärkt alkoholfritt alternativ. Brygg ditt favoritte och låt det svalna. Tillsätt färska frukter och bär och toppa upp med is och några kvistar mynta. Bål är en annan dryck som kommit tillbaka på senare tid eftersom den är så enkel att variera efter säsong. Servera bålen med eller utan alkohol och toppa upp med bubbelvatten innan servering.