Digitala lösningar för er med restaurang

Nya trender inom restaurang har redan börjat, både i storstäder och på flygplatser. Istället för att mötas av en servitör, kan du sätta dig ned vid ett bord och scanna en QR-kod med din mobil. Därefter får du upp en digital meny där du kan beställa din mat. Har du budget för det kan det vara ett alternativ. Fundera även över olika betallösningar, som att kunna ta emot betalningar via Swish, kort och Klarna.

Alternativ med beställningsplatser för service

Kanske har du varit in på en modern MacDonalds restaurang för att först mötas av flertalet beställningsdisplayer. Det är ett alternativ till mobilen. Istället får du använda dig av touchscreen. Ibland finns även en serviceperson alldeles i närheten, som kan guida dig framåt.

Men personlig service kommer alltid att vara värdefullt. På exklusiva restauranger är servitören en del av den lyxiga upplevelsen som kunden betalar för.

Digital skylt med roterande menyval

Det kan också vara en idé att ha en digital skylt exempelvis bakom kassan eller i närheten av den, där du kan presentera menyn. På så vis kan eventuella kunder lockas in med aptitliga bilder. Tanken är att underlätta deras val. Sedan kan de välja lättare och bestämma sig för något som tilltalar dem.