Bröd i alla dess former

Bröd är en stor del av svensk kost, speciellt till frukost och mellanmål. Knäckebröd är någonting vi också äter mycket av här i landet. Många av oss går till affären och köper bröd, andra väljer att handla på bageri medan andra bakar sitt bröd själv.

Det finns flera recept att välja mellan när det kommer till matbröd och du kan baka allt från bullar, limpor till knäckebröd själv. När du bakar brödet själv vet du exakt vilka ingredienser som används och du kan enkelt göra brödbaket ekologiskt. Utbudet av ekologiskt bröd är inte alltid så bra, men det beror även på var du bor.

Kärleken till knäckebröd

Knäckebröd kan också bakas själv, men det är också någonting som du hittar många varianter av i närmsta matbutik. Knäckebröd är inte bara gott utan det är även nyttigt och många tillverkare skapar varianter med annorlunda smakkombinationer. Om du vill hitta allt samlat på ett och samma ställe finns knackebrodonline.se. Där hittar du gott om ekologiska och goda knäckebröd som du kan beställa. Då slipper du dessutom gå till affären själv. Det är någonting speciellt med en knäckemacka med ost och marmelad till morgonkaffet. Att äta knapriga saker är oftast mycket roligare och dessutom är hållbarheten mycket längre på knäckebröd än traditionellt bröd.

Inspiration till smörgåsarna

Ibland är vi så inne på våra egna traditioner och hur vi brukar göra, som att alltid ha samma pålägg på brödet. På Pinterest hittar du gott om bildinspiration för vad du kan ha på mackan istället för den gamla vanliga skinkskivan eller ostbiten. Varför inte prova en macka med mer grönsaker på? Det finns så mycket inspiration att hämta från andra och var inte rädd att prova någonting nytt ibland. Visste du till exempel att ett stekt, ekologiskt ägg är ett perfekt pålägg till frukostmackan. Då får du både ägget och smörgåsen på en och samma gång, perfekt eller hur?!

This entry was posted in Mat on by .