Mat med lite extra hetta

De som en gång har upptäckt charmen med stark mat går sällan tillbaka helt och hållet till sättet man tidigare åt. Man kommer ganska snabbt till insikten att hetta i maten tar fram enormt mycket god smak, som framträder allt mer när man börjat anpassa sig till den nya typen av mat.

het chili

Tricket när man ska börja äta starkare mat är att inte ha för bråttom, utan att gradvis öka hettan. På nätet finns det dock många filmklipp med tokstollar som inte förstått detta och som sätter i sig otroligt heta chilifrukter som minst sagt ger dem en käftsmäll som de sent kommer glömma. En sådan upplevelse är långt ifrån trevlig och om man går tillväga på detta sätt när man för första gången ska närma sig lite hetare mat, är risken att man senare håller sig ifrån detta helt och hållet.

Med det sagt så finns det dock massvis av passande chilifrukter för nybörjare som du kan handla från Ándale-Órale, en webbshop som specialiserat sig på olika typer av Mexikanska matprodukter. Just Mexikansk mat innehåller ofta en hel del hetta. Du har säkerligen själv sett de heta tacosåserna på hyllan i matvarubutikerna när du någon gång handlat inför helgens tacomiddag.

En annan sak med stark mat är att det hindrar dig från att äta alldeles för fort, något som annars är vanligt bland många stressade svenskar. En annan positiv sak är att olika former av chili innehåller nyttiga antioxidanter och vitaminer som hjälper till att hålla din kropp frisk. Det finns även ett flertal andra fördelar med stark mat som du kan läsa mer om på Olga Rönnbergs-blogg.